07.04.2021

Пішов з життя корифей театру Олександр Іванович Гапон

     Сьогодні, 7 квітня 2021 року, у віці 80-ти років пішов з життя народний артист України, почесний громадянин міста Запоріжжя Олександр Іванович Гапон.
     Роботу в нашому театрі Олександр Іванович розпочав ще у 1962 році. В репертуарному листі артиста за 56 років роботи в театрі – понад 160 ролей. Комедійні образи – яскрава сторінка творчості актора. Природний гумор, добре знаний актором фольклор, народні прислів’я, звичаї додавали його образам індивідуальної виразності, яку дуже щиро сприймала глядацька аудиторія.
     За високий професіоналізм, значний внесок у розвиток театрального мистецтва в 1979 році йому присвоєно почесне звання «Заслужений артист України». У 1992 році – почесне звання “Народний артист України”.
     За високі творчі досягнення О.І.Гапон нагороджений орденом Запорізької обласної ради «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІ та I ступенів, Почесними грамотами Запорізької обласної державної адміністрації та Департаменту культури, туризму, національностей та релігій. В 2010 році він нагороджений Почесною грамотою Кабінету Міністрів України, в 2011 році отримав державний орден «За заслуги» ІІІ ступеня (Указ Президента України 339/2011, 2011 р.). В 2012 році О.І.Гапон удостоєний звання “Почесний громадянин Запоріжжя”. Відповідно до Указу Президента України «Про призначення державних стипендій видатним діячам культури і мистецтва» Гапон О.І. в 2017 році удостоєний дворічної президентської стипендії.
     Олександр Іванович Гапон був щирою і відвертою людиною, професіоналом, який був готовий допомогти творчій молоді, який завжди користувався великою повагою в колективі театру, мав високий авторитет серед творчої інтелігенції Запорізького краю і України.
      Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям, колегам і всій мистецькій спільноті.