06.10.2021

XII театральний фестиваль-конкурс «Homo Ludens»

       1 жовтня у Миколаївському академічному художньому російському драматичному театрі відбулася урочиста церемонія відкриття ХІІ театрального фестиваль-конкурсу «Homo Ludens».
     «Homo Ludens» визначає актуальні орієнтири театральної справи, формує перспективи подальшої театральної діяльності та завдає вектор розвитку професійного та аматорського театрального мистецтва. Фестиваль-конкурс – це чудова можливість для жителів Півдня України познайомитись з багатогранною творчістю як кращих вітчизняних, так і закордонних театральних колективів.
     Фестиваль-конкурс який приурочено до 30-річчя незалежності України, буде тривати 10 днів. У цьогорічному фестивалі взяли участь колективи не тільки з України, а й з Болгарії, Литви, Грузії, Молдови.
     Наш театр було представлено 2-го жовтня моновиставою Сергія Собержанського «Нескоренийабо шлях ста зневір» за творчістю В.Стуса, режисер-постановник Тетяна Лещова, художник-постановник Наталія Мацук.
     До складу експертної ради увійшли провідні фахівці в галузі театрального мистецтва, представники Національної спілки театральних діячів України. Особливо відмітили роботу нашого колективу письменник, доктор філософії з мистецтвознавства, заслужений діяч мистецтв України, голова ТО драматургів НСПУ, голова авторської РАДИ «УТП», лауреат Державної премії ім.І.П.Котляревського Василь Неволов, народна артистка України Галина Яблонська. Після показу та обговорення головного режисера та виконавця головної ролі було нагороджено дипломом лауреата XII Відкритого театрального фестивалю-конкурсу “Homo ludens” та Почесною грамотою Всеукраїнської громадської організації товариство «Знання» України.
     Після завершення фестивалю-конкурсу буде визначено переможців у таких номінаціях:
– краща вистава;
– краща режисерська робота;
– краща чоловіча роль;
– краща жіноча роль;
– кращий молодий актор;
– краща молода акторка;
– краще художнє оформлення;
– за оригінальність рішення;
– спеціальний приз «Улюбленець публіки».
     Бажаємо постановочній групі моновистави «Нескоренийабо шлях ста зневір» успіхів та перемог!

XII театральний фестиваль-конкурс «Homo Ludens»
XII театральний фестиваль-конкурс «Homo Ludens»
XII театральний фестиваль-конкурс «Homo Ludens»
XII театральний фестиваль-конкурс «Homo Ludens»